Kleding

Je bent spreker of gast op afstand in een webinar, livestream of opname dat wordt gefaciliteerd oor WBNRS. Het gaat uiteraard om de inhoud, maar het moet er natuurlijk goed uitzien. Dat geldt ook voor de kleding.

Op deze pagina vind je alle informatie hoe je je het beste kunt kleden. Twijfel je of kleding passend is? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij WBNRS.

Paginanavigatie

Kleding waar je je goed invoelt

Zorg dat je kleding draagt waarin je je goed voelt.

Passend bij jouw functie of rol

Bij een monteur verwacht de kijker een overall en bij een manager of directeur een overhemd. 

Richtlijnen

Zijn er richtlijnen vanuit het bedrijf of wetgeving? Denk bijvoorbeeld  aan veiligheidskleding.

Geen felle kleuren

Draag geen kleding met felle basiskleuren zoals felrood, felblauw en felgroen. 

Geen drukke patronen en strepen

Drukke patronen en lijnen zorgt ervoor dat het beeld trilt (moiré). Grotere patronen en bredere strepen kunnen wel. Een krijtstreeppak kan ook.

Vermijd logo’s van kledingmerken

Tenzij het gaat om bedrijfskleding, is het belangrijk om na te denken of je logo’s van merken in de uitzending wilt hebben of niet. 

Geen ritselkleding

Sommige stoffen maken meer geluid bij beweging. Vermijd deze kleding.

Schone kleding

Logisch dat kleding schoon moet zijn, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je einde dag of in de avond een opname hebt, is het slim om reservekleding mee te nemen. Daar de meeste opnames bij ons aan tafel of desk zijn, gaat het met name om de bovenkleding.

Denk na over sieraden

Draag sieraden met mate. Ze willen nog wel eens meer opvallen in beeld dan je wilt. Armbanden kunnen bij een gesprek aan een desk of tafel tik geluiden geven.

Houd rekening met het weer

Ondanks dat er koeling is in de studio, kan het op warme dagen ook wat warmer zijn in de studio, zeker bij een langer event. Tijdens de uitzending moet de koeling uit i.v.m. het geluid namelijk.